Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Studiestart, specialestrik og strikkeklubshygge -
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Pyh… der sker godt nok mange ting for tiden! Hvilket også er grunden til at jeg ikke er så god til at få “plejet” min blog.

De sidste par uger har blandt andet stået på studiestart, startskud for mit speciale, start af strikkeklub, besøg af svigermekanikken, navngivningsfest, demonstration mod fremmedhad og ikke mindst på at få startet en indsamling, til fordel for uledsagede flygtningebørn.

1. september betyder som regel studiestart for rigtig mange nye studerende. Når man, som jeg, læser på et lille studie og samtidig er aktiv i forhold til at skabe et godt studiemiljø, så er der som regel mere end rigeligt at se til på denne tid af året. Dette år er dog mit sidste år, da jeg, hvis alt går vel, afleverer mit speciale til marts og dermed dimitterer fra Syddansk universitet med en cand.mag. i tysk.

I år er jeg faglig tutor for de nye kandidatstuderende på tyskstudiet. Vi har ikke et introprogram som sådan, da de nye studerende alle for det første kommer fra Syddansk Universitet og alle tidligere har læst tysk på deres bachelor. De kender altså allerede tyskstudiets folk og omgivelser. Det har dog altid været en tradition, at årligt arrangerer fællesspisning for hele tyskstudiet og dets undervisere. Det er en god måde at få sat ansigter på hinanden, hvis man er ny studerende, og en rar lejlighed til at få genset hinanden, hvis man er “gammel” studerende. Normalt er vi 15-20 stykker, men denne gang var vi 35!

Det høje tal viser at det arbejde, som jeg og andre medstuderende har lagt i få startet et fagråd, festudvalg, indrettet hyggelige fælles/opholdslokaler på campus har båret frugt. Det viser at vi er begyndt at komme hinanden ved og at venskaberne nu blomstrer på tværs af årgangene, hvilket ikke var tilfældet, da jeg startede på studiet for fem år siden. Det kan siges at være en sejr!

Jeg skal nok komme til at tale om mit speciale i løbet af min specialeperiode, men jeg er først lige startet og gemmer specialefrustrationer og tanker til et andet tidspunkt! Men… jeg har som i kan se, altid strikketøjet lige ved hånden, når behovet for at “overspringshandle” fra specialet dukker op. 😉

Speciale og strik

Jeg har dog to ting, som jeg gerne vil fortælle lidt om:

Først og fremmest er der startet en ny strikkeklub op i Odense. Vi mødes hver 2. torsdag på Odense Centralbibliotek ved banegården. Vi er en flok strikkeglade kvinder i alle aldre. Jeg tror jeg med mine 24 år er den yngste. Næstegang finder sted d. 17/9 kl 18.45. og et par timer frem. Vi sidder på anden sal og DU er selvfølgelig velkommen til at være med. Det eneste du skal huske er dit strikketøj og mad og drikke til dig selv. 🙂

Derudover kan jeg fortælle at der i dag ankommer 20 uledsagede drenge, i alderen 12-18 år, til Børnecenter Tullebølle, på Langeland. Drengene er flygtet. De har en lang og voldsom rejse bag sig, som de har måtte gennemgå alene, uden deres forældre.

De mangler alt fra tøj, sko, sportstøj, fodboldstøvler, spil, legetøj – you name it!
Man har derfor startet ind indsamling, til fordel for dem. Ligger du inde med ting, som kan komme drengene til gode, så skriv til mig. Enten her eller på facebook. Jeg har fået kontakt til en venlig sjæl, der gerne vil afhente tingene hos mig i Odense og køre dem til Tullebølle engang i næste uge.

Jeg vil her slutte af med et par stemningsbilleder fra den forgangene uge.

2 thoughts on “Studiestart, specialestrik og strikkeklubshygge

  1. Hejsa jeg læste lige om strikkeklubben på odensebanegaard, og kunne virkelig godt tænke mig at deltage. Er næste gang d. 15/10 kl. 18.45.

    Mvh. Marianne

    1. Hej Marianne 🙂
      Jeg har desværre ikke set din kommentar før nu, men ja det var det. Men du skal være hjerteligt velkommen til at være med. Vi mødes igen torsdag d. 29 kl 18.45. Hvis du vil, så har vi også en facebookgruppe Strikkecafe Odense Der viser vi vores ting frem og giver gode råd til hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *