Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Launceston, Tasmanien -
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Jeg kan godt forstå hvorfor mange de forelsker sig i henholdsvis Australien og Tasmanien. Her er så vanvittigt smukt, at ord ikke rigtig kan beskrive det, samtidig med at fotografier ikke kan gengive det. I hvert fald ikke ordentligt.

Vi ankom til Launceston d. 26 december. Vi bor hos en af min kærestes bedste venner og hans søde familie, som består af hans forlovede og deres to år gamle datter. De bor i et hus med udsigt til Tamer River. En udsigt jeg ville ønske jeg kunne tage med mig hjem. Jeg har nydt den hver aften vi har været her.

Udsigt
Udsigten fra Chris og Briannas hus

I de dage vi har været her, har vi besøgt Cataract Gorge:

Image-1
Cataract Gorge
IMG_0219
Lille strikkestund ved Cataract Gorge

Vi har også tilbragt en dag som stod i vandringens tegn. Vi vandrede op til udsigtsposten ved Wine Glass Bay, efterfulgt af en skøn strandtur, hvor vi roede i kajak, badede, spiste god mad og slappede af. Jeg måtte dække mig lidt til, da solen hernede er super SKARP og jeg allerede første dag blev lettere solskoldet, på trods af at vi ikke var ude i ret lang tid. Også her fandt jeg tid til lidt strikke-afslapning.

Image-1 (1)
Strikkestund på Cole Bay

Billederne er taget på Colebay. Flere har spurgt mig om hvor jeg har garnholderen fra, som man ser på nogle af billederne. Jeg har fået garnholderen i julegave af mine svigerforældre. Mærket er Prym. Den er beregnet til garnnøgler af  gram. Dette afviger dog, hvis der er tale om garn, der “fylder meget”. Jeg har været nødt til at strikke 5-10 gram først af  drops alpaca, som jeg strikker i her på rejsen. Den er fin til rejsen og når man er på farten, men jeg synes personligt at det er ret irriterende, at garnnøglen ikke altid passer fra start – så det bliver nok ikke en permanent løsning for mit vedkommende. Når det så er sagt, så er den billig, Man kan blandt andet bestille den her for blot 49 kr.

Vi startede dagen i dag med at besøge Marakoopa Cave. En fantastisk oplevelse! Man føler sig rigtig lille når man står i en grotte fyldt med stalaktitter og stalagmitter, der er milioner af år gamle.

IMG_0430
Marakoopa Cave

Resten af dagen har stået i madens tegn. I det at vi kørte “the tasting trail” hvor vejen slår forbi en række forretninger, der sælger og producerer delikatessevarer:

 Vi besøgte Rasberry Farm Café hvor de ikke bare dyrker hindbær, men også laver teer, chokolade, is, eddiker, honning, olier og skønhedsprodukter, der indeholder hindbær og/eller hindbærkerner. Alt 100% naturligt og økologisk. Så lækkert! Stedet rummer, som navnet allerede antyder, også en café. Ren Luksus og helt klart til at anbefale!

Derefter besøgte vi Ashgrove Tasmanian Farm, som er en stor gårdbuktik der byder på økologisk ost, chokolade,honning, vin, te og alt hvad hjertet begærer.Helt klart et sted jeg gerne vil besøge igen! SÅ LÆKKERT!

Derudover besøgte vi en chokolade fabrik. Som igen var fyldt med økologisk chokolade og andre godterier fremstillet af lokale varer. Vi besøgte også en lakse og ginsengfarm, hvor vi fik smagt friskrøget laks (den bedste laks jeg nogensinde har fået), honning og krydderier.

Vi sluttede aftenen af med at invitere min kærestes venner ud og spise. Vi valgte restaurenten Cataract on Paterson, som er kendt i Launceston for deres mad. Vi blev på ingen måde skuffede! Dugfrisk seafood og de lækreste Steaks jeg nogensinde har set og smagt. Bestemt et besøg værd, i tilfælde af at du nogensinde skulle komme til Launceston.

Kødet blev serveret på 400 grader varme sten, som vi selv skulle stege kødet på. Fantastisk oplevelse.
Kødet blev serveret på 400 grader varme sten, som vi selv skulle stege kødet på. Fantastisk oplevelse.

Både min kæreste og jeg fik steaks serveret på sten, der var var 400 grader varme. Så vi stegte kødet selv. Lækkert, lækkert, lækkert!

I morgen forlader vi Launceston og tager til Hobart, hvor nye oplevelser venter. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *