Jeg sætter pris på godt værktøj og det gælder også, når det kommer til strik.
Min mormor var sød at forsyne mig med en masse strikkepinde, da jeg for alvor begyndte at strikke. Det var de gammeldags grå alluminiumspinde. Jumperpinde og rundpinde med faste og stive wire. Det var ikke fordi de ikke var gode, at jeg valgte at skifte dem ud. Man strikker egentligt ligeså godt med dem, som man gør med de moderne strikkepinde.

Hvorfor valgte jeg så at skifte dem ud? 
For det første, så strikker jeg konsekvent med rundpinde. Det er mindre belastende for hænder, arme og ikke mindst skuldrene at strikke med rundpinde. Man anstrenger sig mere, når man strikker med de lange jumperpinde. For det andet, så havde jeg enormt mange strikkepinde. Faktisk to bæreposer, kun fyldt med pinde. Alle rundpindene havde faste wire. Det betød at jeg var nødt til at have hver pindestørrelse i 3-5 forskellige længder, alt afhængigt af hvilket projekt jeg var i gang med.

Jeg fik øjnene op for at man i dag kan købe strikkepindesæt fra fx. Knitpro eller Addi. Hvor de forskellige pindestørrelser og wire kan skiftes ud. Pindene skrues (eller klikkes) på den længde wire, som man nu engang har brug for og vice versa. Det betyder altså at jeg nu kan nøjes med ét par af hver pindestørrelse i stedet for 3-5 par og at jeg kan have alle mine pinde i et par etuier, som nærmest intet fylder – det da smart!

Noget andet som jeg sætter pris på er at man altid kan sætte projekterne i hvil. Skulle man være typen, der har gang i flere projekter på én gang – med samme pindestørrelse. Så kan man skrue wiren af og skrue et par stoppere på, så strikketøjet ikke glider af. For derefter at sætte en ny wire på pindene. I min verden er det super praktisk og noget jeg gør meget brug af. Det gør også at jeg ikke behøver flere af samme pindestørrelse – igen win, win.

Sidst men ikke mindst, så har jeg fået øjnene op for magic loop, en metode der gør det muligt, at strikke strømper og ærmer på rundpinde, istedet for at skulle strikke dem på strømpepinde. Magic loop kræver at wiren er blød og fleksibel, hvilket de er på knitpro – ellers kan det ikke rigtigt lade sig gøre.

Jeg bruger som sagt selv knitpro, så jeg vil ikke gøre mig klog på sættene fra Addi, da jeg ærlig talt aldrig har prøvet dem. Inden for strikkeverdenen er det nok de to mest populære mærker, når det kommer til udskiftelige pinde. Prismæssigt ligger de ca. på samme niveau.  Knitpro sættene fås i et hav af forskellige materialer: Plastik, metal, træ og kulfiber. Jeg har selv to sæt i henholdsvis træ og kulfiber. Jeg er glad for dem begge to. Ulempen ved dem i træ er, at de tynde pinde nemt knækker. Knitpro har til gengæld livslang garanti, så man kan altid gå ned i en strikkeforretningen og få pinden byttet. Efter at dette var sket et par gange for mig, valgte jeg at købe de tynde størrelser i kulfiber. Et materiale, der er ekstremt holdbart. Kulfiberpindene er de dyreste i serien. Grunden til at jeg købte dem i kulfiber, var fordi forretningen ikke havde dem i metal og efter som at jeg var i gang med et projekt, ønskede jeg ikke at vente et par dage på at få et nyt par pinde tilsendt med posten. Jeg er sidenhen blevet så glad for dem i kulfiber også. at jeg har købt et helt sæt med dem. Jeg var så heldig at over en kvinde på nettet, der af en eller anden grund ikke ønskede sættet alligevel. Det var helt nyt, special edition og jeg fik det til halv pris af hvor det normalt koster.

Knitpro Karbonz - Kulfiber

Knitpro Symfonie: Træ

Er du strikker eller har du fået lyst til at lære at strikke, så kan jeg varmt anbefale disse pinde. Jeg vil dog ikke opfordre dig til at købe et helt sæt, med det samme, hvis du ikke helt ved om de(t) lige er dig. Køb en enkelt størrelse af de(t) mærke(r) og de(t) materiale(r) som du overvejer og prøv dem. Du kan altid købe hele sættet bagefter. 🙂

Tilføjelse: Drops er også begyndt på at lave pindesæt med udskiftelige pinde, der er lidt billigere end Knitpro og Addi, hvis man er på udkig efter et billigere alternativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *