Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Et monster er blevet til -
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Tju hej og vilde dyr – long time no see

De sidste par uger har været hektiske og derfor har jeg ikke fået skrevet ret meget her på bloggen. Jeg har fået afleveret mit speciale og siden da har jeg haft travlt med at se en række venner, som jeg ikke har set længe og indhente de hængepartier, der har hobet sig op gennem det sidste halve års tid. I og med at der er gået så lang tid siden det sidste indlæg, så er der også en hel del jeg gerne vil vise og/eller berette om. Der er lidt indretningssnak, madsnak og ikke mindst kreasnak. Jeg er nemlig blevet færdig med monsterbukserne til min gudatter. Jeg vil starte med at vise jer sidstnævnte:

Monsterbukser Monsterbukser

Resultatet er overordnet set blevet godt. De har et par skønhedsfejl hist og her – men ikke noget graverende. Jeg har strikket bukserne i peruvian highlandwool fra Filcolana. Ønsker man et billigere alternativ, så kan man vælge at strikke dem i karisma fra drops. Opskriften som jeg har fulgt kan findes her. Jeg har foretaget et par små ændringer hist og her . Jeg har valgt at lave striberne anderledes og så har jeg strikket rib i buksebenene i stedet for perlestrik. Opskriften går op til størrelse 4 år. Jeg har selv strikket størrelse 1 år og de virker noget store i størrelsen, men det gør ikke noget – min guddatter skal nok få glæde af dem når hun er vokset lidt.

Arbejdsproces

Monsterbukserne har været sjove at strikke. Det har været en lærerig proces, hvor jeg for første gang fik kastet mig ud i at skulle lave maskesting. Øjne og tænder broderes nemlig på bukserne til sidst. Jeg frygtede det til at begynde med, men det var faktisk ret nemt. (Du kan evt. tage et kig på denne video, hvis du vil se hvordan man laver maskesting).

Lejligheden

Jeg har givet lejligheden en overhaling. Jeg har fået byttet rundt på kontor/hobbyrum og soveværelset. Resultatet er blevet rigtig godt! Jeg er ikke helt færdig med kontoret endnu og derfor må billeder af kontoret vente en stund endnu. Jeg skal nemlig have malet et par møbler og det kan jeg lige så godt gøre, når jeg  engang får kastet mig ud i at male vores døre i lejligheden. Men det er noget jeg gerne vil gøre udenfor, så det kræver lige at vejret er lidt mere tørt og ikke mindst lunt.

Jeg er, som jeg har skrevet om her, en blomsterpige. Det betyder at jeg stort set altid også har blomster i lejligheden. Min nabo er blomsterdekoratør og hun kom med et par forglemmigej til mig. Jeg havde egentligt spurgt om hun kunne skaffe et par forglemmigej planter til en ven, der stod og skulle bruge dem. I stedet for to planter, så kom hun med seks planter. De fire resterende planter var en gave til mig, eftersom at hun mindedes at jeg engang, i tidernes morgen, havde fortalt hende at forglemmigej var en af mine yndlingsplanter. De står nu og pryder i lejligheden. Jeg elsker synet af dem og synes de går rigtig godt sammen med mine elefanter, som jeg har fået af min fætters familie, som dengang boede i Japan.

De blå elefanter og forglemmigej

Rosenkålssalat:

Afslutningsvis vil jeg dele opskriften på en rosenkålssalat, som jeg lavede her for leden. Det kunne jo være at det var noget for dig, hvis du mangler lidt inspiration til aftensmaden:

 • RosenkålssalatHalver rosenkål, som koges ca. 4 min.
 • Derefter steges bacon.
 • Baconen tages fra, så den kan dryppe af.
 • Gryden (eller panden), forbliver på blusset, kom lidt honning, kombuchaeddike (eller alm. eddike), salt og peber i gryden/panden, med det resterende baconfedt og vend rosenkålene i det, så de bliver lettere glaseret.
 • Hæld væden fra og kom derefter rosenkålene i salatskålen og bland dem med den stegte bacon og et snittet rødløg.

Nu vil jeg nyde en stille lørdag aften, inden turen går til det sydfynske i morgen. Søndagen står på barnedåb og et besøg hos min far. God weekend til jer derude. 🙂

One thought on “Et monster er blevet til

 1. hvor har du bare været arbejdsom Liv.
  Det glæder mig at se hvordan du har udviklet dig siden strikke cafe dagene på møllegården.
  Den der salat skal lige prøves til påskefrokosten…mums den ser lækker ud 😄
  God påske til dig og dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *