Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Et par kapitler afsluttes, mens et nyt begyndes -
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/creativus.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Jeg er kan nu kalde mig cand.mag. i tysk (tysk sprog, kultur, historie/samfundsforhold og litteratur). Jeg er færdiguddannet og afsluttede endda uddannelsen med en god karakter. Jeg tror ikke rigtig det er gået op for mig endnu. Jeg er glad, lettet og ikke mindst overrasket. Positivt overrasket. De sidste dage op til jeg fik min karakter var jeg nervøs. Rigtig nervøs. Jeg vidste at de første 40 sider var rigtig gode, men at de sidste 40 sider ikke var så gode. I hvert fald ikke lige så gode, som jeg gerne ville have dem. Jeg nåede nemlig ikke at efterbehandle dem ordentligt. De første 40 sider har jeg fået kigget igennem mange gange, hvilket jeg ikke nåede med de sidste 40. Jeg skrev de enkelte afsnit og måtte sande at jeg ikke kunne nå at omrokere og omskrive dem, hvis jeg også skulle have læst korrektur. Så jeg endte med “bare” at få læst korrektur på dem, så jeg vidste at det sproglige i det mindste var i orden. Og det gik alligevel godt! Jeg er glad, lettet og ikke mindst stolt over det gode resultat.

Afslutningen på mit studie er samtidig afslutningen på et kapitel. Et nyt kapitel åbner sig. Jeg står nu og skal finde et job: Mit første rigtige job, som faglært vel og mærke. Det er noget helt nyt for mig og jeg må inderømme at det er skræmmende, men det er også spændende. Jeg glæder mig til at få at arbejde og jeg glæder mig til at have fri, når jeg har fri.

Misforstå mig ikke. Jeg har været glad for at studere. Rigtig glad. Men det har også været 5½ år med evig dårlig samvittighed over alle de ting jeg burde læse, gøre og skrive. Ting som jeg simpelthen ikke havde tid til. Jeg var en god studerende, men jeg var ikke en af super-studenterne der kunne når det hele. Jeg har derfor altid været nødt til at prioritere de ting jeg gerne ville fordybe mig i og samtidig været nødt til at vælge andet fra. Nu har jeg tiden. Nu kan jeg læse og skrive lige hvad jeg vil. Og den ren og skær på baggrund af det jeg interesserer mig for. Jeg elskede mit specialeemne (Afspejlingen af traumer og posttraumatisk stress i den moderne tyske litteratur). Et emne jeg helt sikkert fortsat vil interessere mig for og læse mere om. Det bliver dog nok på hobbybasis, da jeg håber på at kunne få et job inden for dansk erhverv eller industri. Gerne et job, hvor jeg kan få lov til at bruge mine tysk-kompetencer.

Fremtiden er åben. Jeg ved ikke hvor jeg ender og jeg er åben over for det meste. Jeg ved ikke hvad jeg kan forvente og samtidig så ved jeg ikke hvad jeg forventer. Jeg er den ambitiøse type, der gerne vil arbejde sig opad. Jeg håber der er en virksomhed der ser et potentiale i at ansætte en nyuddannet, som kan formes. Formes til det de ønsker. Jeg håber der er nogen der vil give mig en chance.  Lige meget hvad, så bliver det bliver spændende at se hvor jeg  ender.

Bårebuket til Julle

I dag var der et andet kapitel der sluttede for mig og familien. Min svigerfarmor er gået bort og hun blev bisat i dag. Min svigermor var inkarneret Odense-pige. 94 år tilbragte hun i byen og dét syntes jeg at vores bårebuket skulle afspejle. Jeg laver altid selv mine blomsterdekorationer og jeg har derfor været på blomster og grene jagt langs Odense Å og besøgt nogle af de steder hun holdt meget af i Odense. Så buketten, som i ser ovenover, er en buket med personlighed. Den er lavet med kærlighed på vegne af min kæreste, min far og jeg. Må hun hvile i fred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *