Det er ved at være længe siden jeg har vist noget frem, som jeg selv har strikket. Det er ikke fordi jeg ikke strikker for tiden, for det gør jeg. Det skyldes simpelthen at jeg har gang i for mange strikkeprojekter og at jeg derfor ikke kommer ret langt.

Jeg strikker stadig karklude. Min far har fået denne bunke og jeg er i gang med et par stykker, som jeg forærer væk i indflyttergave den kommende weekend. Karklude er mit perfekte “on-the-road”-projekt, da jeg kan have det med mig, når jeg er på farten. Hvad end jeg er ude og gå med hunden eller sidder i toget.

Strikkede karklude

Sideløbende har jeg gang i:

  • (Flere) Karklude, selvfølgelig!
  • Nogle babysokker, som egentlig har været færdige længe, men som mangler at få hæftet ender.
  • Et hæklet babytæppe til en veninde.
  • Jeg skal i gang med et andet hæklet tæppe, sammen med en anden veninde – en dåbsgave til en tredje veninde. Det bliver mit første fælles nørkle projekt.
  • Og når ovenstående er overstået, så SKAL jeg altså igang med trøjen til min veninde.

Jeg tror desuden at jeg fremover skal holde mig til kun at have gang i to strikkeprojekter, da det ellers bare går alt for langsomt frem.  Et “kompliceret”, der kræver noget koncentration og et nemt et, som jeg jeg altid kan tage med mig på farten.

Opskrifter med grønne asparges

Af en eller anden grund, så har jeg altid været glad for asparges. Især grønne asparges. Men eftersom min kæreste til for nyligt troede, at han var allergisk overfor asparges, så er det ikke noget, der er blevet serveret i hjemmet, i de fire-fem år vi har været sammen. Men… nu viser det sig at han godt kan tåle dem og så har der selvfølgelig været asparges på menuen. Jeg vil her dele tre simple opskrifter med jer.

Generelt tip: Tilberedning af asparges:

Grønne asparges er nemme at tilberede da de, i modsætning til de hvide asparges, ikke skal skrælles. Du skal blot skylle dem og brække den nederste “træagtige” bund af og så er de klar til at blive tilberedt. Hvad end du ønsker at stege, grille, bage eller dampe dem. Nemmere bliver det ikke!

Kartoffelpizza med grønne asparges, cherrytomater, mozzarella og gedeost, toppet med pesto og hvidløg.

Kartoffelpizza med asparges og andet godt

Dej (nok til to små pizzaer eller en bradepanne):

25 g gær
2½ dl lunkent vand
ca 400 g hvedemel (så det passer)
1½ tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk. olivenolie

Fyld: 

2 Kartofler
En håndful asparges
En håndfuld cherrytomater
Mozzarella og gedeost – mængde efter smag og behag.
Salt, peber, oregano og basilikum.

Tilbehør:
Pesto
Hvidløgsolie (knus nogle fed og rør dem op i olie (vi foretrækker olivenolie), lad det derefter trække et par minutter).
Evt. parmaskinke

Smid til sidst ost på og kom derefter pizzaerne i ovnen. Vi havde sat ovnen på 220 grader, grillfunktion, og det tog ikke meget mere end 10 min for dem at blive færdig. Så hold øje med dem!

Når pizzaerne tages ud af ovnen, så kan du toppe dem med pesto, hvidløgsolie og noget parmaskinke, hvis du gerne vil have kød på.

En hurtig salat med dampede asparges, avocado, cherrytomater og mozerella

Salat med grønne asparges og mozzarella

Ingredienser:

En håndfuld grønne asparges
En håndfuld cherrytomater
En moden avokado
En frisk mozzarella
Balsamico
Salt/peber

Damp dine asparges små 5 minutter, mens du halverer cherrytomaterne, skærer avokadoen og mozzarellaen op. Fordel derefter alle disse ingredienser på en tallerken (eller et lille serveringsfad, som jeg har gjort det her) og hæld en lille smule balsamico henover. Slut af med at drysse en lille smule salt og peber henover. Bon appetit.

Den farverige power-salat

Denne salat fik jeg desværre ikke taget billeder af i farten. Men hvis i vil se hvor SMUK den er, så tag et hurtigt kig på denne fantastisk smukke salat som Mia har lavet. Min den minder meget om den – især ift farverne. Jeg lavede den til min kæreste og nogle af hans studiekammerater for 3-4 uger siden. Det var en varm forårsdag og eftersom at han ikke kunne deltage i deres orienteringsløb, grundet en korsbåndsskade, så havde han og to andre en post de skulle holde styr på, nede i Eventyrhaven.

Ingredienser: 

Et bundt asparges (ca. 500 gram)
300-400 gr jordbær (jeg brugte vist 400 gram – man kan jo aldrig få for mange jordbær, vel?)
150 gr. frisk spinat
150 gr edamamebønner (Man kan købe dem på frost i Kvickley og Brugsen)
150 gr. slikærter

Vinaigrette-Dressing:

2 spsk. kombuchaeddike (du kan også bruge hvidviseddike, eller en helt tredje slags)
1/3 dl. Olivenolie
1 tsk dijonsennep
salt peber

Bland vinaigrettens ingredienser og smag til med mere salt/peber, eddike, olie eller hvordan du nu vil have den. Ovennævnte mål er “standarden” for en klassisk vinaigrette.

Fremgangsmåde:

Jeg damper og/eller koger ALTID frugt/grønt, der har været på frost, for at sikre at der ikke er bakterier, der ikke skal være der. Jeg kogte bønnerne små 5 minutter, mens de grønne asparges blot blev dampet et par minutter. Dette er godt at gøre på forhånd, da både bønner og asparges gerne skal være kolde, når de blandes i salaten.

Men ellers er det lige til. Du skyller spinat, slikærter og jordbær godt. Jordbærene snittes, hvorefter de blandes sammen med spinaten og sukkerærterne. Når bønnerne og aspargesne er kølet godt af, blandes de i salaten, hvorefter den er serveringsklar.

Jeg lader altid selv folk om at hælde dressing på deres salat, da jeg selv er typen, der ofte spiser min salat natural eller ikke ønsker ret meget dressing. Derfor er det nemmest at folk selv får lov til at styre det.  🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *