Kreativ er afledt af det latinske ord creativus, afledt af creare ‘at skabe’

Mit navn er Liv Marei Nybroe, jeg er 26 år gammel og bosat i Odense, sammen med min kæreste og hund. Jeg brænder for at nørkle med garn og tekstiler. Jeg brænder især for strik. Inspiration og kreativitet er to kerneelementer i mit liv. Det har det altid været og det vil det altid være – og det kommer ikke fra fremmede steder:

Jeg er vokset op i et kreativt hjem. Min far er uddannet arkitekt, men han har altid brændt for vind og de højere luft lag. Hans store drøm var at bo i luften og leve af at skabe vindkunst, derfor tog han et par flyvecertificater og levede en årgang af at tage luftfotografier. Derefter skabte han sig en karriere som vindmølledesigner – noget man grinte af, da han startede sin spæde vindmøllekarriere i slutningen af 60’erne, starten af 70’erne. Han har været konsulent og designet vindmøller for Siemens i mange år, samtidig med at han drev firmaet Windmission, hvor han designede en række små hustandsmøller, som han døbte “windflowers”/”vindroser”. Min mor gjorde også kreativiteten til sin levevej. Hun er oprindeligt er uddannet økologisk landmand, men endte med at blive håndværker. Hun arbejde som tækkemand i sommerhalvåret og brugte ellers meget af sin tid på at lave og restaurere møbler og interiør. Bæredygtighed, genbrug og upcykling var vigtige nøgleord i denne proces.

Selv kastede jeg min kærlighed på stof og garn. Kort sagt tekstiler.  Min mormor lærte mig at sy og strikke, mens min venindes mor lærte mig at hækle. Jeg blev fanget af nørkleriet og jeg tror næppe at jeg kommer til at slippe det igen.

Spørger man min kæreste og familie, så vil de nok svare at jeg altid har været “den fantasifulde pige”. Den grublende pige, med enormt mange (gode og dårlige) idéer. Jeg finder inspiration over alt; jeg kan blive inspireret af en følelse, af de mennesker jeg omgås, af ting jeg ser og hvad jeg nu ellers møder på min vej.  Jeg har altid gang i mindst ét projekt og mit hoved er som regel fyldt med en massere af idéer, der kun venter på at blive til virkelighed. Kreativiteten er som meditation for mig; har jeg ikke gang i et kreativt projekt, så bliver jeg hurtigt rastløs og angrebet af tankemylder.

Min familie har altid støttet mig i den kreative proces. Fik jeg en idé, så blev jeg opfordret til at prøve at omsætte den til virkelighed. Mine forældre hjalp mig og gav mig gode råd undervejs. Krævede det værktøj, så viste de mig hvordan det skulle bruges.

Jeg kan godt lide at eksperimentere med forskellige materialer – dette bliver jeg nok aldrig færdig med. En anden ting der er kendetegnende for mig er at jeg altid tænker i farver. Et par eksempler herpå er at jeg memorerer smukke farvekombinationer, som kan bruges i kommende projekter og at jeg altid tænker i farver når jeg laver mad; Salaten skal helst sprudle af farver og være en fryd for øjnene.

Denne blog omhandler mine kreative syslerier og de ting der optager mit sind. Her vil du kunne læse om mit strik, hækling, havedrømme, madlavning, boligindretning, min drøm om en bæredygtig verden etc. Jeg håber du vil følge med!

Kh Liv Marei